Drie keer per jaar geeft het Verbond van Belgische Ondernemingen het magazine REFLECT uit. In 2020 bestaat het VBO 125 jaar. In dat jaar verschijnt REFLECT in een ‘125-jaar-formaat’ met als centrale thema’s ‘Toekomst’, ‘Innovatie’ en ‘Duurzaamheid’. Ontdek hier het tweede nummer van deze speciale reeks.

Tekst

Op 13 februari – dag op dag 125 jaar na zijn oprichting – stond het VBO meer dan paraat om met vereende krachten en een klare kijk op de toekomst de belangen van onze bedrijven te behartigen en te verdedigen. Maar toen gebeurde het ondenkbare. Het COVID-19-virus ontbond al zijn duivels. Op enkele weken tijd ging onze maatschappij in een nooit geziene lockdown, de gezondheidszorg kreunde onder de gezondheidscrisis en grote delen van de economie werden on hold gezet.

Acht maanden later schakelen we langzaam maar zeker naar herstelmodus. Hoelang die revalidatie zal duren, weet echter niemand. Daarom moeten we de gezondheidscrisis aangrijpen om de overgang naar een duurzaam economisch systeem te versnellen en zo onze ondernemingen en maatschappij weerbaarder te maken. De bedrijven bewezen het afgelopen halfjaar al hoe veerkrachtig en wendbaar ze wel zijn. Nu is het zaak die kracht te gebruiken om hun innovatievermogen versneld naar een hoger niveau te tillen. 

Aan creativiteit is er in ons land alvast geen tekort. Bovendien kunnen sectorfederaties, bedrijven, beleidsmakers, academici … een beroep doen op de knowhow en ervaring van de acht competentiecentra van het VBO die dag in dag uit hun werking en strategie omdenken in functie van de snel veranderende omgeving en de nieuwe noden van het post-corona-normaal.

Items
Afbeelding
Reflect 22 cover
Type
As List
Tekst

Hoe we dat doen, leest u in dit tweede ‘125 jaar’-nummer van REFLECT. Hoe dan ook, ‘innoveren voor welvaart’ wordt ontegensprekelijk het leidmotief voor het komende decennium!

Lees hier het complete magazine REFLECT.

0